Előre legitimálná a Fidesz az őszi rendőri fellépést

13771828_715bc930bfa0764f5a80ce950256ed44_wm.jpgA Gulyás Márton által meghirdetett választási mozgalom bejelentése óta új irányt vett a kormányközeli média.

Nem áll szándékomban kongatni a vészharangot, farkast kiáltani, pláne nem rettegni és pánikot kelteni. Ezek a sorok kizárólag saját megfigyeléseimre alapuló véleményemet tükrözik, semmiképpen nem szakvélemény, és főleg nem tudományos kutatás. Ha meg kéne határoznom írásom lényegét és célját, azt mondanám, hogy politikaértelmezési kísérlet kormányhű propagandamunkások megjelenései alapján, a kellő konzekvenciák levonásával, megkerülhetetlen esélylatolgatásokkal.

Mielőtt belekezdenénk, először álljon itt egy sajnálatosan szükségszerű trigger warning: a következő bekezdések kormánypropagandát tartalmaznak. Túlnyomórészt a Magyar Idők cikkjeit olvasva jutottam felismerésemre, amelyet meg kívánok osztani, tehát ha valaki allergiás e kétségtelenül remek dizájnú, modern, huszonegyedik századi propagandatermékre, az most nyugodtan keresse meg fent a jobb vagy a bal sarokban a kis piros ikszet. Kötelességemnek érzem ezt a figyelmeztetést, mert találkoztam már olyannal, aki az említett újságból származó cikkekre csak egyszerűen annyit mondott, hogy “nem foglalkozik vele”. Nem szándékozom ráerőltetni senkire a kormánylapot, nyilvánvalóan én sem rajongásból vagy már-már vallásos, szektás fanatizmusból fogyasztom, sőt, még a nyálam se fröccsen a klaviatúrára, amikor a százhetvennyolcadik “leleplező cikket” olvasom arról, hogy Soros György megölte volna az anyját és egyéb, válogatott vagy inkább kevésbé válogatott démoni cselekedeteket követett el.

Rendkívül fontosnak tartom viszont, hogy ellenzékiként időről időre látogasson el az ember ezekre a portálokra is, kiváltképp, ha aktivista vagy aktivista jellegű tevékenységet folytat az illető. Hogy miért? Mert valamikor időszámításunk előtt egy egészen éleseszű, bajszos kínai fazon azt mondta, hogy “ismerd az ellenséged” és a tanács szavatossága a mai napig nem járt le.

Szégyen, hogy ellenségnek kell titulálnom saját honfitársaimat, de amikor a kormány támadást indított a civil társadalom és a modern jogállamiság ellen, akkor az ellenséges viszonyt ők jelölték meg, mondták ki és mantrázzák azóta is újra meg újra. Nem is szabadkozom tovább, a megfigyelt irányváltással a Fidesz pirossal aláhúzta, kiemelte, majd háromszor bekarikázta a már eddig is jól előkészített háborús narratíváját; ellenségek lettünk.

A sajtóorgánumoknak csúfolt propaganda ügyosztályok a nemrégiben bekövetkező váltás előtt sem éppen jámbor, a párbeszédet szem előtt tartó, a nemzetet összefogó cikkeket gyártottak. Aligha kell bemutatnom bárkinek Soros Györgyöt, Magyarország (szül. Magyar Köztársaság) aktuális Első Számú Közellenségét. A migránsáradat csillapodásával kellett egy új ellenségkép, azóta pedig a nevezett kormányügyosztályok áldásos tevékenysége folytán a legeldugottabb borsodi kisfaluban is “ismerik” már a gonosz bankár zsidó bácsit, aki mestertervének megfelelően évi egymillió migráns vadállatot akar a kontinensre szabadítani.

Így közben persze óriási fejtörést okozott a Propagandaügyi Hivatalnak, hogy mégis mi legyen az örökös ősellenség kommunistákkal. Ők akkor már smafu? Szerencsére érkezett Stefka István elvtárs és átvágta a gordiuszi csomót tollával, amely élesebb, mint valaha: a kapitalizmus fenegyerekét, a tőzsdecápa Sorost egyszerűen “Karl Marx XX- XXI. századi alteregójának” titulálta. Két legyet egy csapásra. Mi tagadás, az Öreg, aki anno a „Belügyminisztérium érdekében kifejtett áldozatos munkájáért” kitüntetést kapott, a Kádár-restauráció alatt a rendszerrel együtt reneszánszát éli.

A kreált ellenségkép persze önmagában nem elég, be is kell azt helyezni az összes valós vagy vélt ellenfelünk mögé. A civil szervezetek esetében ez nem volt nehéz, mivel szoktak pénzt kapni Soros Nyílt Társadalom Alapítványától, de ahol közel s távol nincs a milliárdos, oda is könnyedén beillesztik az illetékes hatóságok. A Momentum-projektet például szintén Stefka jegyzi, aki még arra sem vette a fáradságot, hogy valami összetákolt, konteós magyarázattal szolgáljon az elmés “Soros-fiúk” megnevezésre. Értjük, Lenin-fiúk, meg géppisztollyal rontottak be az Origo szerkesztőségébe, vörösterror ésatöbbi, de hogy jön ide Soros? Ha Stefka netán “rendesen” kidolgozta volna a vádiratát, akkor is sehogyan; ahogy a Jobbik, a migránsok, a komplett baloldal, a globális háttérhatalom, az albérletárak emelkedése és a balatonlellei felsővezeték-szakadás mögött sem a spekuláns áll.

A kormány propagandacsatornáinak az ellenfelek állandó besározása mellett egyik legfőbb motívuma a türelem volt. Igaz, a tavaszi demonstrációk idején még az ország legtürelmesebb, legvisszafogottabb publicistájánál is kiborult a bili és a türelem vegyült már némi fenyegetéssel is, de általánosságban a kormánypárti, igaz magyarok és a rendvédelmi szervek türelmével pózoltak rendszeresen.

Ez egyébként teljesen megalapozott volt, a rendőrség, illetve a készenléti rendőrség ha nem is végzett tökéletes munkát (néha ránk engedték a forgalmat például, ahelyett, hogy irányították volna), de fegyelmezetten dolgozott, nem ült fel a provokációknak. Hozzá kell tenni, hogy provokáció is csak a legritkább esetekben volt, a leghírhedtebb amikor cirka három méterre tőlem egy bácsi azt ordibálta, hogy “Öljétek a szar rendőrt!”. Neki is meg lett mondva, mint minden provokálónak, hogy nyugodjon meg, nem akarjuk bántani a rendőröket, nem ők az ellenfeleink, nem ellenük tüntetünk. Az ilyennek egyáltalán nincs helye egy demokratikus értékek köré szerveződő tüntetésen, ezzel nem tudunk közösséget vállalni semmilyen szinten.

A türelem az utcákon és ennek széleskörű reklámozása a kormányközeli médiában teljesen egyértelmű okozata a 2006-os rendőattaknak. Orbán semmiképpen nem akar az új Gyurcsány lenni, aminek egyébként végülis örülünk, mert szeretnénk megtartani mindkét szemünk épségét. Ezért a körültekintés, ezért a rendőri fegyelem.

Gulyás Márton választási mozgalmával viszont sok ponton változni látszik a Fidesz(-KDNP [őket ide kell még írni vagy valaha is ide kellett írni egyáltalán?]) direktívája. Az “újbaloldali” aktivista személyében úgy tűnik, hogy valaki végre kézbe veszi a változó színvonalon szervezett megmozdulások kezelését. Ő képes lehet struktúrát és mindenek előtt konkrétan megfogalmazott célt adni a tüntetéseknek. A precízen megfogalmazott cél óriási szervezőerő a jelenlegi kormány ellen az eleddig szinte céltalanul zúgolódó tömegeknek és ezt Orbán Viktor is jól tudja.

Fokozza a helyzetet az is, hogy a friss mozgalom polgári engedetlenségi akciókra készül, amelyek megfelelő szervezéssel és emberi erőforrásokkal képesek lehetnek túlterhelni az állami szerveket, legyen szó a közigazgatásról vagy akár az igazságszolgáltatásról. Képzeljük el mi történne, ha mondjuk napokig akadályoztatnák a nagykörúti és az egyes villamos működését! A kormánynak tennie kell valamit, mert az emberek elégedetlenkedni fognak és várni fogják az ország védelmezője, a wannabe Hunyadi János fellépését. Ott van viszont a másik fontos irányelv: nem lehet agresszívan fellépni, mert összegyurcsányozódunk és így vagy úgy, de ez a végünket jelenti.

Ennek a dilemmának az elkerülése, illetve úgy egyáltalán egy nagyobb megmozdulás lereagálása most az egyik létfontosságú feladata a kormánynak. Egy, a közmédia betonfalát is átütő szervezett akció képes lehet tömegeket maga mögé állítani még ebben az apolitikus országban is, tehát nagy lehetett a fejtörés a honatyák háza táján. Megoldást nyilvánvalóan sikerült találni, a szinte végtelen erőforrásokkal és a levetkőzött moralitással ez borítékolható volt. A propagandamédiában egyik napról a másikra felbukkant valami egészen új. Valami egészen új, de elsőre mégsem szembeötlő dolog.

Elkezdődött a potenciális polgári engedetlenkedőkkel szemben alkalmazott erőszak legitimálása a kormány szócsövein keresztül.

Hogy miért nem szembeötlő ez a váltás? Vagy miért váltás egyáltalán? A magyarázat egyszerű: az említett médiumok eddig is sorosbérencezték, Soros fizetett és repülővel ingyen utaztatott embereinek bélyegezték az ellenzéki tüntetőket, pláne a polgári engedetlenkedőket. Miben más a helyzet most, miért mutatnak túl a már sajnos mindennapossá vált sárdobáláson a kormány propagandistáinak legújabb publicisztikái?

A Magyar Idők szerint a sorosbérenceket felváltották (vagy kiegészítették?) a kiképzésben részesülő, militáns Soros-katonák. Az indoklás pofonegyszerű: egy liberálisabb beállítottságó szerző, Kemény Zsófia magánvéleménye a jelenlegi szituációról az, hogy „egy fegyveres harcba torkolló tüntetéssorozat jelen pillanatban reálisnak tűnik”. Értjük? A hírhedt propagandalap nem kiröhögi “a libsi rettegők képzelgéseit” (mert valószínűsíthetően valami hasonlót gondolhat erről a cikk írója, de ugye ennél a lapnál más aljas gondolatainak bepötyögéséért szokás fizetni általában), hanem egyenesen bizonyítékként tálalja ezt az egyébként szerintem is meglehetősen túlzó véleményt a nagyérdeműnek. Bizonyítékként az akciókat tervező civilek erőszakosságára.

Haraszti Gyula a “Talpra agyar!” címet viselő irományában már nem tud új panelt előhúzni Habony Árpád csodatarsolyából, ismételten Kemény ürügyén bizonygatja azt, hogy az elégedetlen emberek már fenik a kaszát, közben pedig a fiatal író-költő-slammert sem mulasztja el megalázni a szellemes Petőfi-hasonlataival.

Csépányi Balázs facebook-kommentre hajazó “cikkében” még ezen is túltesz: arról ír, hogy innen “már csak egy lépés az anarchia”. Közben senkit nem zavar persze, hogy a Kedves Vezető 2007-es kordonbontása is polgári engedetlenség volt (hozzátenném, nagyon helyesen!), mint azt a TASZ már kifejtette Trócsányi László igazságügyi miniszternek. Most a polgári engedetlenség az államrend megdöntésének aljas eszköze, egyértelmű.

Jó, jó, de miért tulajdonítok ekkora jelentőséget néhány fizetett propagandafirkász új szóhasználatának?

Pontosan azért, mert fizetett propagandisták. Az általuk használt új szófordulatok és mérnöki pontossággal előállított kommunikációs panelek a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (lásd még: Minigaz) gyártósoráról érkeznek a lapokhoz, emberről emberre, hasonló módon, mint amikor az óvodában a körbesugdolózós játékot játszottuk, csak a súgott panelokat Rogán és Habony találja ki és kicsit ártalmasabbak, mint például a “gomba” vagy az “oroszlán”. Ezt a működést ismerve jogos a feltételezés, hogy az új irány gyakorlatilag a polgári engedetlenség veszélyességét hivatott sulykolni a közvéleménybe, Orbán Viktor megrendelésére.

Eddig eszembe nem jutott, hogy a kormány kemény fellépést rendelne el az erőszakszervezeteknek egy tüntetésen, viszont a nép puhítása az előre legitimálás módszerével arra enged következtetni, hogy ha a választások közeledtével a kormány erősen meginogna pozíciójában, akkor hát nem rettennének el ettől sem.

Ha valakiről azt hiszi a lakosság, hogy fegyverrel fenyegeti az államrendet és legfőképp a békét, annak lőttek. Mert igen, tapasztaltuk és folyamatosan tapasztaljuk is, hogy az a legfontosabb nagy tömegeknek, hogy ne legyenek harcok, ne legyenek a közrendet bomlasztani akaró elemek. Erre játszott rá a migránskampány is, a miniszterelnökünk pedig a védelmező atyácska szerepében tetszeleg már jóideje.

És ebben a kontextusban a hazugságok kritika nélküli befogadásához még csak nem is kell ostobának vagy ősfideszesnek lenni.

Az egyik demonstráció után, talán a civiltörvényes volt az, barátaimmal sétáltunk a körúton az Országház irányába. A Nyugati előtt egy egészen apró, vékony, teljesen fehérhajú nénike állt oldalt a járda mellett. Felénk fordulva azt ismételgette: “Miért kell ezt csinálni? Mondják meg, miért kell ezt csinálni?”. A néni nem volt dühös, nem bántott senkit sem fizikailag, sem verbálisan, viszont végtelenül kétségbe volt esve. Látszott rajta, hogy aggódik a sok felvonulás miatt, amit talán nem is teljesen ért, de látott már jópár tüntetést, ami az országért kiálló fiatalok életének kioltásával végződött.

Nem tudtunk mit kezdeni a helyzettel. Megállni hiába álltunk volna meg, közel voltunk a tömeg egy hangosabb részéhez, nem is hallottuk volna egymást, így próbáltunk illedelmesen továbbhaladni.

És ha mégis megálltunk volna, akkor mégis hogyan tudtuk volna elmagyarázni egy ’56-ot és egy világháborút is megélt embernek, hogy ettől nem szabad és nem is kell félni, szükséges az, amit teszünk?

Sehogyan.

Ha most, az új kormányoffenzíva ismeretében ismét találkoznék a nénivel, talán elmondanám neki, hogy miért fontos az, ami történik; és hogy habár félni nem félek, aggódni már én is elkezdtem.

 
(Borítókép: index.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://prolihisztoria.blog.hu/api/trackback/id/tr6512628557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2017.06.30. 09:29:18

Ki ez a kis csíra?
Magyarországon a gulyás az leves, nem márton...

exterminador 2017.06.30. 09:56:52

@MaxVal BircaMan HJCD: a szent nagy Oroszországban gyakran előfordul, ahogy azt az elvtárs is tudja. Kövessük tehát mi is a jó példát!

2017.06.30. 10:05:10

Ezek a hatalomért bármire képesek.

Brix 2017.06.30. 10:07:56

Eddig sem volt semmilyen erőszakos fellépés, és ezután sem lesz! A kormány nem hülye, hiszen jobban vezet , mint bármikor...A külső/belső bomlasztók, persze rendőri erőszakot szeretnének látni, mivel a kormányváltásnak jelenleg nincs támogatottsága...

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.06.30. 10:09:18

Orbán és a Fidesz már rég átlépte az elmebetegség határát. Önként. És minket is at akarnak rángatni. Sajnos sokakat sikerült.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.06.30. 10:35:19

Nagyon igaza van Orbán Viktornak, hogy aki Soros pénzén szervezkedik a törvényesen és illegitimen megválaszott magyar kormány ellen hogy azt megdöntse vagy hogy az országnak ártson, az ellen minden eszköz megengedett!
Orbán Viktort azért választottuk meg hogy védjen meg bennünket mindentől és mindnekitől aki ártani akar nekünk és ezt eddig szerencsére maradéktalanul teljesítette. Megvédett minket a migránsoktól, Brüsszeltől, Tavarestől, Junkertől, a forint elértéktelenedésétől, a gzadasági lecsúszástól és még naphosszat lehetne sorolni.
Most az álcivil Soros által pénzelt Gyurcsány bérenceken van a sor, még mielőtt ezek kárt tesznek az országban és a magyar emberek fejében.

Közben ne feldje senki: imádkozzunk Orbán Viktorral együtt Merkel választási győzelméért!

Kampfer 2017.06.30. 11:05:26

"Nem áll szándékomban kongatni a vészharangot, farkast kiáltani, pláne nem rettegni és pánikot kelteni."

Hm... Nem értékeled túl a magad jelentőségét...? Eddig 1391-en olvasták ezt a szösszeneted. Ha nem csak a fele veszi tényleg komolyan, akkor is édeskevés a pánikhoz!

"Aligha kell bemutatnom bárkinek Soros Györgyöt, Magyarország (szül. Magyar Köztársaság) aktuális Első Számú Közellenségét."

1. Magyarország - született, mint Magyar Királyság (tudod, mikor megalakult az állam az általatok leszart pozsonyi csatát követően 93 évvel később!)

2. Nem kell bemutatni a Georg Scwartz urat. Megtette azt ő saját maga. Emlékszel, milyen tuti kis beszédet mondott az elképzeléseiről az EP-ben? Nem emlékszem, hogy a gaz, patásorbán mögötte állt volna egy felhúzott revolverrel a sok ostobaság propagálására kényszerítve őt!

"Szégyen, hogy ellenségnek kell titulálnom saját honfitársaimat, de amikor a kormány támadást indított a civil társadalom és a modern jogállamiság ellen, akkor az ellenséges viszonyt ők jelölték meg, mondták ki és mantrázzák azóta is újra meg újra."

Szégyen, hogy ellenségnek és hazaárulóknak kell titulálnom saját honfitársaimat, de amikor a 'civilek' (tasz, helsinkiek, migszol, mig-aid, hrw, ai) támadást indítottak a magyar társadalom (folytonos 'magyarozás, devianciák támogatása és propagálása) és az ország biztonsága ellen (migrik támogatása, határvédelem ellenzése, agyhalott eu ötletek feltétel nélküli elfogadásának erőltetése), akkor az ellenséges viszonyt ők jelölték meg, mondták ki és mantrázzák azóta is újra meg újra!

Látod? Innen nézve te vagy egy veszélyforrás, te vagy ellenség!

"Az “újbaloldali” aktivista (a gulyásmárton) személyében úgy tűnik, hogy valaki végre kézbe veszi a változó színvonalon szervezett megmozdulások kezelését."

Megalakult a pártjuk. Ok.
Programot kell alkotni, azt propagálni kell. Ok.
Az általuk propagált programot vagy támogatja kellő mennyiségű szavazó, vagy nem. Ok.
Választásokon kiderül, mennyien támogatják a gulyásmártonékat és/vagy programjukat. Ha a legtöbben, akkor győztek. Ha sokan, akkor lehet variálni a koalíciókkal. Ha kevesen, akkor lehet ellenzékből politizálni. Ha qrvakevesen, akkor nem tüntetgetni kell, hanem el kell húzni a levesbe dolgozni, vagy új programot fabrikálni. Már, bocsika...! Nem erről szólnak az országgyűlési választások? Nem ez a demokrácia egyik lényege? Nem ezért ugrabugrált mindenki majd' 30 éve??? Az pedig legyen már alapvetés, hogy nem a 'civilek' kormányoznak, hanem a választott hatalom! A legutolsó kis senki parlamenti képviselőnek is több legitimitása van a törvényalkotás, szabályalkotás tekintetében, mint bármely 'civil' bagázsnak, akiket senki és sehol nem választott meg semmire! És a leghangosabb 'civilek' csak néhány díszjogászból, szóvivőből és pár genderidiótából álló gittegyletek, bármilyen tömegbázis nélkül! No, ez a gulyásmarci ezekre építve és ezekkel karöltve kíván politikát csinálni? Röhejsesek vagytok! Komolyan! Vagy inkább komolytalanul...
Kamp.

nemecsekerno_007 2017.06.30. 11:09:28

"Nem áll szándékomban kongatni a vészharangot...."

Már itt kezdtem röhögni :)

De azért jönnek a hirdetések az index blogokra ugye?!!! Csak azért, hogy ne felesleges jártassam a pofámat. :) Én így támogatom az ellenzki médiát.

ROTFL Manó 2017.06.30. 11:11:37

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: Na és ki véd meg minket Orbán Viktortól?

:-D

nemecsekerno_007 2017.06.30. 11:15:31

Kenyeret és cirkuszt! Ahogy a politikában szokás.

A cirkusz: Előadja: Orbán a patás, főállású civilek, Gulyás Márton és egyéb ellenzéki politikusok
A kenyér: Előadja: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Remélem Varga Mihály továbbra is tud majd nyugodtan dolgozni, a figyelemelterésre kitalált cirkuszt pedig elviselem valahogy. (bár egyre nehezebben)

Találja meg mindenki a boldogulást ebben a játékban.

nnnnnnnn 2017.06.30. 11:30:42

érdekes olvasni ezeket a gondolatokat. "megállitjuk több napra a 2-es villamost". "akadályozzuk a forgalmat több napon át a körúton". hát biztos nagy népszerűségre tennétek szert :DD már megint csak álmodozás megy, lesz 1-2 kisebb tüntetés, ahol lehet majd üldögélni az oktogonon, lehet próbálgatni provokálni a rendőrt, hátha végre eléritek hogy "verjék a lipsit". már az is elég vicces, hogy ezt akarjátok mindenáron görcsösen elérni, még tanfolyamokat is szerveztek róla, hogyan kéne. szóval a vége pár kis tünti lesz, aztán jön az ősz, hideg lesz, esni fog az eső, és hamvába hal az egész dolog, akárcsak a nyár eleji bulik. semmi foganatja nem lesz. talán a politikai palettán kéne 3%-nál nagyobb támogatottságot elérni, de ez valahogy még az új formációval, a momentummal sem nagyon jön össze.

nnnnnnnn 2017.06.30. 11:33:37

@nnnnnnnn: fentiekből következik hogy a fidesznek semmi oka nincs legitimálni az erőszakot, mert nem lesz. a kutya ugat a karaván halad típusú dologról van szó. nem is nagyon törődik a dologgal senki, csak a balliberális média, meg az embereket fogja bosszantani, hogy a politikában eredménytelen lipsik már megint az utcán akarnak randalírozni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 11:38:48

@Brix:

Sorosék igyekeznek erőszakot provokálni, de nem fog menni nekik.

Elfeljetik, hogy 25 éve Orbán is az ő emberük volt még, így jól ismeri az összes ilyen trükköt.

Ezért tombolnak ennyire Sorosék...

de let e ... 2017.06.30. 11:46:00

Minden kizárólagos hatalomra törekvő politikai csoportosulás elérkezik arra a pontra , amikor színt kell vallania az ellene fellépőkkel szembe . Ez általában erőszak formájában szokott testet ölteni , először verbálisan , majd fizikailag . Nos a fidesz a verbális részen már túl van és elkezdte a fizikai részt . A civil mozgalmak navos , rendőri meg hivatali vegzálása , bezárása már annak minősül . A tüntetők fizikai bántalmazása is elkezdődött , most még csak saját aktivistáik által , de ne legyen illúziója senkinek , van olyan része a rendőri erőknek , ami erre van fenntartva . A történelem már számtalanszor megmutatta , hogyan durvul el egy diktatúra ... de azt is , hogy a diktátorok jó eséllyel a népharag áldozatául esnek ...

room_101 2017.06.30. 11:47:14

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:
Jóleső érzés látni, ahogy az illibsik odáig süllyedtek, hogy Merkelért imádkoznak.

nnnnnnnn 2017.06.30. 11:49:24

@de let e ...: a gond az hogy jelen esetben nincs népharag, csak egy mini csoport, akiket a nép egyáltalán nem támogat

HABONYKOMMANDO 2017.06.30. 11:57:06

"A Gulyás Márton által meghirdetett választási mozgalom"

A Francia valasztas nevetsegese tette az egesz hazug tiltakozast.
A sajat libbantjuk, a szavazok 17 %-aval 75 %-os tobbseget szerzo Macron cafolta meg az ujabb hazusagot. Nem is halljuk azota, hogy barmi problema volna a magyar valasztasi rendszerrel, mert ha egy az egyben atvenenk a francia valasztasi rendszert, akkor Orbannak 90 %-os tobbsege lenne a parlamentben.
Ismet jott a valosag, es paros labbal rugta pofan a libbantakat, pont mint a menekult ugyben..

Kampfer 2017.06.30. 12:07:53

@MaxVal BircaMan HJCD: "Gulyás nem újbalos, hanem ultaliberó."

Olvasd el újra a cikket! Szerzőt idéztem, ő hivatkozott újbalosként erre a gulyásmártonra. Szerintem sem újbalos, egyszerűen csak egy közönséges nagyarcú, felforgató patkány.
Kamp.

2017.06.30. 12:13:31

"Szégyen, hogy ellenségnek kell titulálnom saját honfitársaimat"

Ez mondjuk a te szégyened, nem másé.

ROLEX LACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.06.30. 12:14:25

"Elkezdődött a potenciális polgári engedetlenkedőkkel szemben alkalmazott erőszak legitimálása a kormány szócsövein keresztül."

ÚNDORÍTÓÓ !!!!!!
Hogy azok az liberálisok akik 2006-ban még a tömegbe lövettek, embereket vakítottak meg, kezeket lábakat törtek, megbilincselt eszméletlen embereket rugdaltak félholtra, most azok az emberek probálják a nemzeti oldalt erőszakkal vádolni. Azok akik 2006-ban sosem látott ESZTELEN, SZADÍSTA, VADÁLATI BRUTALÍTÁSSAL támadtak a saját nemzetükre, probálnak hangulatot kelteni a demokratikus nemzeti kormány ellen, aki az ellenzék minden provokációja ellére sem volt a hajlando a legcsekélyebb erőszakot sem alkalmazni.

DFK 2017.06.30. 12:22:34

Izé, érdekes a kép. Azon ugyanis a nagyondemokraták vízágyúztatják az ellenük tüntetőket.

Szóval egíy taxisblokád reloaded-del próbálkoznátok? Remélitek, hogy olyan lesz rendőri fellépés, mint 2006-ban? Hogy aztán lehessen kampányolni, hogy diktatúra, meg fasizmus (verik a zsidókat)?

Megmondom mi lesz. Néhány százan esetleg útlezárnak, rendőrök nem tesznek majd semmit. Aztán az emberek megelégelik, elzavarjaák a belvárosi beltenyészet tagjait az utcáról. A rendőrök ekkor sem tesznek semmit....

Tom66 2017.06.30. 12:28:34

"Nem áll szándékomban kongatni a vészharangot, farkast kiáltani, pláne nem rettegni és pánikot kelteni. Ezek a sorok kizárólag saját megfigyeléseimre alapuló véleményemet tükrözik, semmiképpen nem szakvélemény, és főleg nem tudományos kutatás."

A lényeg, a fent idézet mondatokban. A "mű" szerzőjéről és Marcikáról inkább ne is beszéljünk ellenben, ha ahhoz van kedvük, rettegjenek csak nyugodtan.

birka menet 2017.06.30. 12:29:16

@HABONYKOMMANDO:

mélysötét hülye vagy, de ez nálatok birkamenet végzettségü fidiótáknál ez genetika alapadottság.
Macron össztársalomra vetített 17%-a nem úgy jön ki mint a felcsúti diktátoré.

- Macron nem szállta meg az állami médiát, hogy éjjel nappal úgy mossa az emberek agyát az ostoba primitív hazudozásaival, ahogy azt a felcsúti diktátorod teszi
- Macron nem tapétázta ki a primitív, uszító plakátjaival sem az egész országot sem még a legkisebb falu főutcáját sem, mnt ahogy azt a te elmebeteg felcsúti diktátorod tette
- Macron nem nyúlta le a magán médiát a lözpénzből felhízlalt strómanjaival hogy azok is mossák a ti amúgy is pöttömnyi méretü agyatokat
- Macron nem rajzolta újra a választási körzeteket, nem tette de facto lehetetlenné a külföldön dolgozóm magyraok szavazását, nem osztogatott tüzifát,
- Macron nem fenyegette meg a falusi lakosságot, hogy ha nem gyöz a választáson akor nincs tovább közmunka

stb , stb

A francia szavazazókat tehát nem az összefogdosott, gözerövel elhülyített és kiválasztott agymosott, meg megfenyegetett birkák milliói adják ki, mint a felcsúti diktátorét. Hanem aki akar elmmeni szavazni az elmegy, mindenféle agymosási és kényszer helyzet nélkül.
Ilyen szempontból meg hót égő Magyarországra, hogy a magyar társadalom 25%-ának annyi esze van a 21. században, mint egy orosz muzsiknak a 11. századból.

birka menet 2017.06.30. 12:31:50

@Kampfer: "Szerintem sem újbalos, egyszerűen csak egy közönséges nagyarcú, felforgató patkány."

Miket mersz te mondani te hazaáruló söpredék, a Soros György által pénzelt Orbánról!
Lesz ebböl még rád szabott civil törvény, Putyin nemsokára megint jön, hogy kiképezze a leghüségesebb csicskáját Orbánt.

metax 2017.06.30. 12:33:39

@ROLEX LACI megvéd minket a gazdagoktól: "probálnak hangulatot kelteni a demokratikus nemzeti kormány ellen,"

A 3. Orbán-kormány illegitim.

nnnnnnnn 2017.06.30. 12:35:26

@metax: és a negyedik mi lesz?

metax 2017.06.30. 12:48:08

@nnnnnnnn: Nyilvánvalóan az is.

Mauzli 2017.06.30. 12:56:36

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: A Part es a KISZ gyözelemre visz! :D

Tom66 2017.06.30. 13:22:39

@birka menet: Nem ártana, ha beleásnád magad a francia választási rendszer bugyraiba.

birka menet 2017.06.30. 13:41:14

@Tom66:

mesélj nagyokos, milyen orbanisztáni mocskos módszereket fog az ember a francia választási rendszer bugyraiban találni?

DFK 2017.06.30. 14:55:26

Eddig csak a nagyondemokraták alkalmaztak erőszakot a tiltakozókkal szemben. A Fidesz alatt nyugodtan lehet tiltakozni.

igazi hős 2017.06.30. 15:17:08

Mitől olyan fontos egy alig látogatott blog, hogy ilyen nagy számmal jelenik meg a Habony-kommandó? Vagy nincs is riadólánc, csak közös kórteremben vagytok?

@poszt: Orbán nem fog begyurcsányozódni, hiszen bármit tett is Ferenc, Viktor sokszorosan felülmúlta. Az egyik egy szolid vállalatot privatizált, a másik ellopta már a fél országot, az egyik 23 millió románnal ijesztgetett, a másik erre egymilliárd arabbal tromfolt rá. Az egyik 3. havi nyugdíjat adott, a másik Ausztráliába is elküldetett Erzsébet utalványokat a személyes levelével. Orbán eminens tanuló, kár hogy csak gazemberséget tanult a példaképeitől.

Netuddki. 2017.06.30. 16:22:15

Látom megint itt a sok idióta fidelitasos hülyegyerek.
A orbán banda meg nem ellenség, mégcsak nem is ellenfél. Tolvaj bűnözők, és le kell csukni őket minél előbb!

Attilajukkaja 2017.06.30. 16:32:22

@Orbán Hazaáruló Viktor:
"Sajnos sokakat sikerült."
Csak azt nem értem, mivel.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2017.06.30. 22:35:17

Félelemkeltés lesz, semmi több. Az indokolatlan erőszak kétélű fegyver ehhez képest.

Attilajukkaja 2017.07.01. 11:12:07

@bonebear:
Ezt kinek vagy mire írtad? Mert így nem világos.
Használd a Válasz "gombot"

@Netuddki.: .
"Látom megint itt a sok idióta fidelitasos hülyegyerek."
Úgy tudom, a Fidelitas főtevékenysége a kutyasétáltatás és a plakátrongálás, matricák kihelyezése.
A Villányi úton látom, hogy a Jobbikos plakátokat rendszeresen lefestik feketével. Ezen nem csodálkoztam el, de azon igen, hogy minap ezt egy legalább 10 méter magasan elhelyezett plakáttal is megtették. Vagyis komoly infrastruktúrával rendelkező szervezet tehette. Nem csak sok festéket vásároltak, hanem ipari létrával is rendelkeznek. :o))
Nem tudom, ki tette, de ha valakinek van más tippje van, mint a Fidelitas lánglelkű lovagjai, az írja meg.

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása