Az év elején még "hiteltelen" Puzsér Róbert már hivatkozási alap Habonyéknál

kicsiimg_1383.jpgHogyan válhatott a januárban még a NER egyik legnagyobb ellenségeként pellengérre állított Puzsér Róbertből szűk egy év leforgása alatt hivatkozási alap az Origónál? Talán Habony Árpád két csík között ráeszmélt, hogy mégiscsak jógyerek ez a Puzsér? Dehogy, a válasz ennél sokkal egyszerűbb: sorosgyörgy.

Kedd délután van, az unalmas házimunka előtt örömmel hallom telefonom jelzését, hogy új Szélsőközép-adás került fel a YouTube-ra. Ez majd elviselhetőbbé teszi a gyűlölt mosogatást.

A Szélsőközép című műsor eredetileg a Budapest Rádión indult 2005-ben, majd Demokrácia Rt. és Apokalipszis Rt. néven folytatódott 2008-ig. A műsorban az akkor még nem igazán ismert Puzsér Róbert beszélgetett és vitázott barátaival fontos társadalmi, történelmi és morális kérdésekről. Az élő adásokat gyakran színesítették fogalmatlan hallgatók és különböző politikusok telefonos kapcsolásával, beszéltek így Horn Gyulával, Csurka Istvánnal és Toroczkai Lászlóval is, de a legemlékezetesebb kétségtelenül az volt, amikor Rogán Antal már a műsorszéria legelső adásában rácsapta a telefont a műsorvezetőkre. A Szélsőközép végül a Radiocafé 98.6-on fejeződött be, ahol egy Dávid Ibolya-interjú miatt néhány rész után abba kellett hagyniuk Puzséréknak a műsorkészítést.

A műsor adásaiból 2012-ben könyv született, majd a szelsokozep.com-on folyatatódott ellenkulturális portálként. 2016 nyarán ha kis időre is, de újjáéledt a műsor Szélsőközép Rádió néven, hat új résszel. Bár a “rádió” enyhe túlzás a valamelyikük lakásán felvett adásokra (az egyikben ha jól emlékszem még azt is hallani, hogy hazaér valamelyikük barátnője), Puzsér Róbert és Tasnádi “Ellenpont” András hozta a szokásos formáját, nagyon sajnáltam, hogy csak hat adás készült akkor.

Szóval állok a konyhában és örülök, hogy van új Szélsőközép a kritikus csatornáján, ráadásul “Szélsőközép #1” címmel, tehát várhatóan lesz több is a hobbiból, ingyen és bérmentve készített műsorból.

Elindítom.

Az első téma Papp Réka Kinga (PRK) harmadik hullámos radikális feminista aktivista támadása Puzsér ellen. Ők annak idején nagy haverok voltak, PRK még volt is vitázni a Szélsőközép valamelyik adásában, mostanra viszont kibékíthetetlen ellentétek feszülnek közöttük. Mosogatáshoz tökéletes.

A támadás a FELES adásában hangott el, amely gyakorlatilag Gulyás Márton slejm - a torkon ragadt politika című műsorához tartozik és PRK vezeti. De még hogy! Egy adást sikerült megnéznem belőle teljesen és határozottan ki merem jelenteni, hogy ez a műsor a csúcsra járatása mindannak, ami miatt már eddig is ellenszenves volt nekem az aktivista-műsorvezető.

A szereplési kényszer, a szekértáboros, lealacsonyító megmondások, az irritáló stílus és a Sas-kabaré legsötétebb napjait idéző poénok azon kevés közszereplők közé emelik (vagy inkább süllyesztik) Papp Réka Kingát, akiknek nemcsak a véleményét tartom rendkívül veszélyesnek a közbeszédre és társadalomra, hanem megnyilvánulásaikat hallván akarva-akaratlanul is csendben szégyenkezni kezdek magamban helyettük.

Sosem fogom elfelejteni azt az estét, amikor kénytelen voltam elmenni egy eseményre, ahol ő volt egy külföldi vendég beszélgetőpartnere a nagyközönség előtt. Kénytelen voltam elmenni, mert másnap délelőtt interjút készítettem a külföldi vendéggel, előtte pedig próbáltam mindent megtudni a témában. Hát az eseményen az égvilágon semmi újat nem tudtam meg, mert a vendég helyett inkább Papp Réka Kinga szereplését hallgathattam. Az utolsó fél órában azért szerencsére szóhoz jutott a vendég is, mondjuk ehhez az kellett, hogy PRK huszadik macsózós, feminista humorbonbonja és állandó, csillapíthatatlan szófosása után a külföldi megkérdezze, hogy azért szóhoz juthat-e ő is egy kicsit.

Tehát az általam nem túlságosan kedvelt PRK az új műsorában szokásos fellengzős stílusában és gagyi poénjaival (de komolyan, ki gondolja viccesnek azt a szót, hogy “nünüke”?) osztotta ki Puzsért, mert az kritikát fogalmazott meg a gendermozgalommal kapcsolatban. A kirohanás végére azért sikerült nemcsak a kritikus véleményére reflektálni, hanem egy jókorát személyeskedni is: a radikális feminista mondandóját egy látványos szipogással zárta, pont mint ahogyan Puzsér is szokta tenni rosszabb napjain. Ez aztán az érdemi bírálat, a tökéletes ellenérv Puzsér álláspontjára!

Hallgatom tovább a bevágás után a műsort (amelyet itt lehet meghallgatni/megnézni), egy olajos tepsi súrolása közben nagyon kíváncsi vagyok, hogy Puzsér mit fog szólni a szégyenteljes produkcióhoz. 

Meghallgatom. Nem hiszem el.

Megtörlöm a kezeimet. Visszatekerek. Megint nem hiszem el.

Puzsér Róbert a produkció kapcsán azt sérelmezi, hogy az adások után pénzt kérnek a működéshez, amikor a műsor kitalálója, Gulyás Márton 20 millió forintot kapott Soros Györgytől az adások elkészítéséhez.

Tessék? Ez nekem új. Megszakítom a házimunkát és nekiesek az internetnek. Semmi információ nincs erről a támogatásról. Noha a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatta anno a Gulyás Mártonhoz is köthető Krétakört, a slejm úgy tűnik egy fityinget sem kapott a milliárdos tőzsdespekulánstól.

Az alaptalan sorosozást persze kritika nélkül átvette a szebb napokat is látott Origo. Nocsak, Puzsér Róbert hivatkozási alap lett Habony Árpád médiájánál? Januárban az orbánista 444, a 888.hu még a borítóképén állította pellengérre a kritikust, “Te elhiszed azt, amit ők mondanak?” felirat kíséretében. Puzsért ekkor még a mostanában a kilencvenes évek gengszterrap albumborítóit felidéző oligarchával, Simicska Lajossal, a volt MSZP-s műsorvezető Csintalan Sándorral és a kormánykritikus Kálmán Olgával együtt ültették a “hiteltelenek” szégyenpadjára.

15895803_1066567210137954_6034836940796023881_o.jpg

Mire fel ez a nagy pálfordulás? Habony Árpád két csík kiváló minőségű kokain között rájött, hogy nem is olyan szararc ez a Puzsér?

Dehogy. A megoldás egyszerű: ha sorosgyörgyözik valaki, az hasznukra válik még akkor is, ha egy NER-en kívül álló személyről van szó. Sőt, ha a NER egyik legnagyobb kritikusa sorosgyörgyözik, akkor az egyszeri olvasó szemében még jobban bizonyítást nyer az, hogy Dzsordzsi bácsi polipkarjai mindenhova elérnek.

A kormánypárti médiától sajnos lehetetlen teljesen függetleníteni magunkat, tehát ha Puzsér Róbert azt az alapvető erkölcsi minimumot nem is akarja teljesíteni, hogy csak és kizárólag megalapozottan vádolunk bárkit bármivel, akkor legalább a közbeszéd jelenlegi helyzetére, a Habony-média működésére és a társadalomra gyakorolt hatására való tekintettel elgondolkodhatna egy másodpercre, mielőtt egy nyilvánosságnak szánt felvételen teljesen alaptalanul sorosgyörgyözik.

Ezután a kritikus a facebookján a sorosozást továbbra is fenntartva sértődötten kifejtette, hogy hát itt nem is a sorosozás a lényeg, hanem hogy Gulyásék koldulnak, miközben “milliókon ülnek”. Ez egy jogos felvetés lehet, de könyörgöm, ha nem tudja a pénz forrását megjelölni, akkor egyben miért nem kér bocsánatot is a hamis vád miatt? Értem én, hogy Papp Réka Kingáról van szó, én sem kedvelem, viszont a hazugság természetesen még akkor is hazugság, ha ezzel az ellenlábasunknak ártunk.

A számomra eddig a magyar nyilvánosság szinte egyetlen biztos pontját jelentő közszereplőben megingott a hitem. Nem gondoltam, hogy megvette volna őt a NER, viszont mintha a sok kékplakát az agyára ment volna neki is…

A bejegyzés írása közben érkezett az update Puzsér Róberttől:

A világ rendje helyreállt, már csak az Origónak kell javítania a cikken.

 

(Borítókép: dumaszinhaz.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://prolihisztoria.blog.hu/api/trackback/id/tr3813403835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N-core 2017.11.29. 18:48:28

Kimaradt a Szélsőközép történelméből a Radiocafés korszak, ami csak egy hónapig tartott, mert Dávid Ibolya egy interjú közben szintén rájuk vágta a telefont, ők meg az engedélye nélkül kommentárral lehozták a válaszokat.

Kunhallmi Agnes 2017.11.29. 18:52:34

Puzser is egy mocskos fideszes naci. Ha a demokratikus liberalis partok meg nyerik valasztast, akkor O is megy meszes godorbe, mint a tobbi naci.
Es felsokorlat nelkul beengedjuk az arabokat.

Kunhallmi Agnes 2017.11.29. 18:53:49

Mar mint beengednenk oket, ha nem egy allproblema lenne az egesz.

Kedélyes Paraszt 2017.11.29. 19:45:28

@Kunhallmi Agnes: A probléma az ál. ami áll, az a faszod. Már ha érted. Kétlem.

dreamhotep 2017.11.29. 19:53:08

puzsi egy elég különleges lény a médiában. van neki valamije, egy olyan fura izé végigfut benne a tarkójától a farcsontjáig...elég szokatlan manapság

clementino01 2017.11.29. 20:10:26

A durva inkább az, hogy belehallgattam ebbe a 10 évvel ezelőtti rádióműsorba. Tóni ugyanazt a szar bullshitet tolja, mint most, és még mindig élvonalbeli politikus. Ez az ország teljesen menthetetlen.

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2017.11.29. 20:17:55

PRK engem is rohadtul irritál, az ő videói óta nem követem a Slejmet YouTube-on, de a szélsőközepes sorosozás ettől még fájt. Biztos voltam benne, hogy Puzsér nem tudta biztosan, mégis elmondta újra meg újra, mint valami idióta fideszes majom. Továbbra is kedvelem és hallgatom, de ez nagyon béna volt tőle.

vaffanculo 2017.11.29. 20:38:37

@Kunhallmi Agnes: látom, a hejesírás megvan :). Puzsér egy, a nagyon kevés gondolkodó emberek közül és kivételes éleslátással képes odabaszni mindkét "oldalnak"

fidesz maszop dk egykutya 2017.11.29. 20:53:14

Akár egy nap hiteles, és hiteltelen komcsi lehet valaki, ha jót mond a felcsúti KISZ titkárról és pártjáról, és ha nem jót.

morph on deer 2017.11.29. 20:56:12

“...Papp Réka Kingát, akiknek nemcsak a véleményét tartom rendkívül veszélyesnek a közbeszédre és társadalomra...”

Már elnézést, de mihez képest?

Ugyanis még ha süket is valaki, akkor sem tudja megúszni a bugyuta kék plakátokkal való találkozást, gyakorlatilag országszerte, így aztán a honpolgár buzgón hívja a rendőrt a gyászolókra, az önkéntes gondozókra, vagy/és a pécsi vizilabdacsapatra, mert “migránst” vélt látni..! PRK ehhez képest gyakorlatilag láthatatlan! Bár a hal(l)hatatlanságára nem vennék mérget.

A Puzsérban meg legalább van annyi tartás, hogy azt mondja: tévedtem, elnézést!

Amúgy kár a személyeskedésért, mert jó írás.

anyadmajma 2017.11.29. 20:57:28

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: na és? te meg egy hazaáruló bolsevik geci bértroll vagy.

anyadmajma 2017.11.29. 20:59:37

@vaffanculo: ez @maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: mégis kecske? azért kuratja akkor az arabokkal minden este seggbe magát. Ez igazi win-win szituáció nekik:)

Scott Tenorman Must Die 2017.11.29. 21:57:23

@anyadmajma: ne legyél féltékeny könnyenelkaptukuram, neked is marad elég arab.

BéLóg 2017.11.29. 22:28:33

Nincs Soros terv, hiszen ijet Soros sosem mondott. Ezt ő mondta. Nix plán!
A plán meg nem terv. A plán angol, a terv meg magyar.A Soros mondta.
Meg a Gyúrcsány is mondta hogy nincs és ő azt is tudta hogy kvóta sincs.
Meg az egész ballib ezt mindet tudta.
Nekikje kell hinni, aztán mindjárt minden oké.
A muzulmán arabnégerpakik meg értékesebbek mint az arany. Eztet meg Ferkelmutti montta, van is nekik belőle egy csomó és most mennyire jó nekik.

kultúrpesszimista 2017.11.29. 22:59:43

@Kunhallmi Agnes: Ágnes, vagy ki: maga egy virtigli seggfej, de tehetséges seggfej. Nagyfokú tehetség kell ahhoz, hogy valaki egy mondatban háromszor is vérpárától fortyogó hazug vádakkal illessen valakit, pláne ha az illető Puzsér Róbert. Nem, Puzsér Róbert természetesen
- nem mocskos
- nem fideszes és
- nem náci.

Ön viszont egy menthetetlen elmerokkant.

kultúrpesszimista 2017.11.29. 23:01:52

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: te meg egy mibenlében okoska, de leginkább butuska. Beeee-beee-beee...

otgorbebogre 2017.11.30. 05:30:44

a musorvezeto not nem hallottam, szoval meg o is lehet gaz de azert ne menjunk mar el Puzser megnyilvanulasai mellett, kb a zaklatokat tamogatja minden forumon. Puzser alapvetoen problematikus es nem csak a Sorosozas miatt hanem a nokhoz valo hozzaallasa miatt is (hogy ezt miert turik egyes emberek el nem tudom gondolni). Alapvetoen szerinetm hirtv-s szegyenletes megnyilvanulasok Puzsertol (pl zaklatasugyben)--> ez a radiomusor---> Sorosozas
a sorrend.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.30. 07:07:56

@kultúrpesszimista:

Puzsér a háttérhatalom "forradalmára", semmi egyéb. Jól csinálja, ez tény.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.30. 07:10:13

@Nemzeti here pörkölt:

Atya Isten, ha a nép nem azt szavazza meg, amit Soros és bűntársai mondanak, akkor ez azonnal az ostobaság jele?

LoveKills 2017.11.30. 09:03:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: bár nem nekem írtad, de ahogy nézem a hozzábégetéseidet, te egy minősített elmekórtani eset vagy, előrehaladott állapotban, innen a paranoid tévképzeteid tömkelege. Szomorú dolog, ez tény.

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása