Tíz bizonyíték arra, hogy a Fidesz az oktatásban látja a jövőt

nevtelen.jpgÉletkoromból adódóan sajnos nem volt lehetőségem, hogy az első Orbán-kormány oktatáspolitikájáról ott és akkor véleményt fogalmazzak meg, de már az Ezer esztendő – Milleneumi Olvasókönyv átvételekor tudtam, hogy a kormányfő a diákok igaz barátja. A különféle politikai erők által irányított, liberális médiumok sorozatos támadásai közepette itt az ideje objektíven, reálisan, a haza érdekeit szem előtt tartva számot vetni a Fidesz 2010-zel kezdődő oktatáspolitikájának erényeivel. Szarkasztikus tízes következik.

10. Felkészítenek a PISA-ra, nem úgy, mint a szocik

pisa3.jpg

2016-ban minden eddiginél rosszabbul végzett Magyarország a PISA-teszten. A tizenöt éves diákok katasztrofális szereplése természetesen nem az ő hibájuk, úgy ahogy a kormányé sem, akármeddig cikkeznek is ilyesmiről a nemzeti kormányt rendszeresen becsmérelő sajtóorgánumok. A Fidesz egyébként a tőlük megszokott gyorsasággal és precizitással vizsgálta ki az ügyet, hogy az eredmények nyilvánosságra hozatalának másnapján már megnevezhessék a felelősőket. A csapnivaló eredmény az MSZP-SZDSZ kormány hibája, konkrétan Hiller István és Magyar Bálint oktatáspolitikáját minősíti. Az új, fideszes köznevelési törvény effektíve 2013-ban került a gyakorlatba, tehát a 2016-ban tesztet írók még a szocik idején is jártak iskolába. Rövid fejszámolás után már világos mindenki számára, hogy a Fidesz-KDNP leghamarabb  2021-ben lehet felelős a PISA-eredményekért, ameddig bőven be is érik a közelmúltban indított oktatási programjaik gyümölcse.

 

9. Az M5 televíziócsatorna

m5logo.png

Olyan korban élünk, ahol az éjjel-nappal minőségi mulatósra és közel-keleti, magas színvonalon kivitelezett szappanoperákra szakosodott csatornákon kívül egy oktatásra, ismeretterjesztésre és kultúrára fókuszáló adó is ingyenesen fogható egy egyszerű antenna segítségével. A közmédiareformot jegyző Fidesz M5-ös csatornája esélyegyenlőséget visz az anyagilag kedvezőtlenebb helyzetben lévők otthonába is. Az ismeretterjesztő és kulturális műsorok mellett a nyelvtanulással lemaradt fiatalok hétköznap két alkalmas időpontban is felzárkózhatnak angolból, németből, franciából, olaszból, spanyolból és oroszból: tanítás előtt reggel hattól és délután háromnegyed háromtól.

 

8. Az objektív, értelmező politikai szemlélet kialakítása

lovasroham.jpg

2012-től minden frissen érettségizett maturandusz megkapja Magyarország Alaptörvényét egy igényes, nagyalakú, keménytáblás könyv formájában. Az Alaptörvény szövegét különböző történelmi témájú festmények szinesítik, a korszerű kiadványban a régmúlt eseményei mellett az elmúlt évek történései is megelevenednek. Különösen progresszív a görögkeleti ikonfestészet Szent György-ábrázolását a 2006-os rendőrattakkal ízlésesen újragondoló egész oldalas kép: történelmünket nem elég pusztán ismerni, a felnőttkorba lépő fiataloknak segítő kezet is kell nyújtani a politika világában. Kormányunk millió feladata mellett ezt a felelősséget is vállára vette ezzel az anakronisztikus műremekkel, így a friss szavazati joggal rendelkezők nem fognak teljesen tanácstalanul állni a fülkében, azt rögtön tudni fogják, hogy kire nem szabad leadniuk voksukat.

 

7. Jó keresztényeket és erkölcsös fiatalokat nevelnek

semjen-1024x576.jpg

A kommunizmus hosszú évtizedei alatt a hittan legfejlebb megtűrt státuszban létezhetett Magyarországon –  az elvesztett éveket pedig valahogyan pótolni kell. A Fidesz-KDNP nem volt rest ezen a téren sem felzárkóztatni az oktatást, na persze a vörösökkel szemben nekik nem szokásuk sem tiltani, pláne nem kötelezővé tenni valamit. A közoktatásban résztvevő gyerekek szüleikkel együtt szabadon eldönthetik, hogy hittanra vagy erkölcstanra szeretnének-e járni. Az iskolai oktatás természetesen csak az egyik oldala a programnak, mert nem elég tanítani, példát is kell mutatni a fiatalságnak, amit kormányunk szintén magára vállalt. A hittanra járók választhatják példaképüknek Semjén Zsoltot, Harrach Pétert vagy szinte bárkit a KDNP-frakcióból, ha mélyen vallásos, erényes életet szeretnének élni, az erkölcstant választóknak pedig kiváló felnőttideál lehet Rogán Antal, aki végtelen alázatával és egyenes beszédével már több ízben is bebizonyította, hogy nem feltétlenül szükséges a vallás a becsületes, erkölcsös élethez.

 

6. Jó hazafiakat nevelnének az iskolai küzdősporttal és lövészettel

1993_2547_savlov.jpg

Egy olyan országban, ahol a honvédségnél dolgozó fegyverszakértőnek nem adnak többszöri kérvényezés után sem fegyvertartási engedélyt, ellenben sportlövészeti tagsággal rendelkezőknek igen, már rég időszerű lenne bevezetni az iskolai lövészetet. Tökölhetünk itt jogszabályokkal, vitatkozhatunk felelősségről, a társadalom érettségéről vagy éppen éretlenségéről, de akár „meg is tölthetjük kézzelfogható tartalommal a hazafiság, a hazaszeretet, a honvédelem fogalmakat”. Rétvári Bence államtitkár szerint ezen túlmenően még a társadalom önvédelmi képességét is jelentősen növeli a tervben lévő iskolai küzdősport, ami ugye most kifejezetten aktuális, amikor ellenséges hordák ostromolják falainkat. A legális iskolai puffogtatással még akár a határról érkező emberjogi óbégatások is megelőzhetőek: a jobb fegyverismeret kevesebb hibalehetőséget enged és nehezebben azonosítható külsérelmi nyomokat eredményez.

 

5. A hallgatói nyilatkozat

header.png

Először szerződés, majd a kommunista utódpártok által felbujtott hálátlan hallgatók megnyugtatására nyilatkozat. Ezeknek viszont semmi nem jó, továbbra is röghöz kötésként emlegetik a megállapodást, pedig ilyesmiről szó sincs. Az állam pénzén tanuló, majd külföldön munkát vállaló diákok megbüntetése nemzeti érdek, meg egyébként is fel kell tölteni valamivel a szocik által kifosztott államkincstárat. Az agyelszívás megakadályozásának pedig ez az egyetlen kivitelezhető és hatékony módja, még akkor is, ha az idegen hatalmak által pénzelt sajtó életpálya-lehetőségekről és hasonló liberális maszlagokról hápog.

 

4. A KLIK

nevtelen_1.jpg

A KLIK kritizálása még a legmegátalkodottabb nemzetellenes firkászoknak is kemény dió. Egy demokratikus államban miért lenne probléma, ha egy központi hivatalból irányítják az oktatást? Ki tudná jobban összegyűjteni a szaktekintélyeket, hogy szakmai tudásukkal szervezzék és fejlesszék az ország oktatását, ha nem az állam? Világos, hogy egy diktatúrában más lenne a helyzet, na de itt? Marekné Pintér Aranka, egykori KLIK-elnök szavaival élve egy „átláthatóbb, hatékonyabb, esélyteremtő redszer jött létre” – és én az egész ügyben már csak azt tudom sajnálni, hogy a szocik átláthatatlan, kontraproduktív, kirekesztő iskolarendszerében voltam kénytelen tanulni.

 

3. A Tanítanék Mozgalom leleplezése

nevtelen_2.jpg

Egy ilyen erős, józan kormánynak, mint a miénk, mindig vannak irigyei, rosszakarói, így nem meglepő, hogy az utóbbi időkben sorra lepleződnek le különféle civil szervezetek és mozgalmak mögötti rejtett politikai érdekek. Szilárd, polgári vezetésünk és kis országunk ellenlábasai már csak kirakatszervezetek mögül merik zavarni a magyarság sorait. Nem volt ez másképp a látszólag aggódó pedagógusokból és diákokból szerveződött Tanítanék Mozgalommal sem. A miniszterelnökünket körülvevő kiváló szakemberek szerencsére hamar gyanút fogtak, ugyanis a mozgalom mintha csak kritizálni tudta volna a központosított rendszert, ahhoz hozzátenni viszont már nem. Rétvári Bence februárban ki is mondta az ítéletet, itt már bizony politikai érdekérvényesítésről van szó, tanárok és iskolák álcája mögül.

 

2. Az önkormányzati iskolák államosítása

nevtelen_3.jpg

Lásd negyedik pont. Egy ilyen rendszerben csak a kommunisták nem örülnek az államosításnak.

 

1. Fellépés a törvénytelenül működő egyetemek ellen

tubalarge.jpg

Tragikus, hogy már legalább harmadjára kell említenem a magyarság érdekeivel szembenálló politikai erőket. Sajnos ez ma Magyarország helyzete, az ellenség ott avászkodik be az országba, ahol csak tud. A civil szervezetek után már a felsőoktatás is veszélyben van, viszont választott kormányunk sosem félt a nemzet érdekeit a szakmai szempontok elé helyezni döntési helyzetekben. Az akadémikus úri társaság csűrheti-csavarhatja a szavakat, ahogy akarja, Palkovics László egy mondattal leérveli őket – a haza minden előtt. Érdemes megfigyelni továbbá a törvényalkotás választott útját. A lex Heinekenhez hasonlóan nem neveznek meg egyetlen egyetemet sem, az nem lenne méltó a polgári vezetéshez. Így viszont már sokkalta stílusosabb: "Nem akarunk neveket mondani, hogy kinek az egyeteme működik törvénytelenül... khm... Soros György."

 

(A borítókép Orbán Viktor facebook-oldaláról származik.)

A bejegyzés trackback címe:

https://prolihisztoria.blog.hu/api/trackback/id/tr7412384709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása